4. 6. 2016.

Tipični sirovi doručak

Preuzeto sa: absofruitlyheli.com

11828694_10206440634447512_1096977123394333388_n11742896_10206373693814038_6742450477836652942_n944898_10208115375514992_7223343694122406419_nKada pojedem ujutro svoju zelenu kašicu osjećam se da bi mogla zaorati njivu! Eto, toliko mi energije daje. Plus –odmah trčim na zahod isprazniti sve ono zaostalo od jučer.
Znate, ne valja sakupljati u crijevima ništa dulje od 8-12h. Sve mora van! Čovjek da ima stolicu 6 puta na dan živio bi 110 godina (reče jednom jedan mudar doktor).
I tako vam je to već godinama. Ujutro praznih crijeva i praznog trbuha mrknem litru vode s limunom i kurkumom te onda malo odgodim doručak.
Godinama ne jedem juhe i ne jedem variva. Jednostavno mi se gade. Za doručak pojesti nešto u čemu nema života ne može ni meni dati život.
Pojesti žlicom volim više od ičega ali onda vam to izgleda ovako.
Ovo je moj uobičajeni doručak.
Što mi padne pod ruku narokam u blender, poigram se sa začinima i nema teorije da obrok bude nezasitan i neukusan.
Zeleni kašasti smutić…mmmmm… izum nad izumima.
Pojedeš, natrpaš se i možeš ići orat njivu, trčati maraton ili mi nesretnici – na posao u sistemu.
Svi ti živi enzimi, minerali i vitamini toliko mi gode da čujem svoju jetru odozdola kako mi se zahvaljuje.
Mozak mi šapuće “hvala ti sestro ovo nam je trebalo”.
Nema vam tu nekog tajnog recepta.
Zelenjave u kući uvijek mora biti. Bilo špinata bilo blitve. Ako nema u frižideru ima na obližnjoj livadi! Peršin, celer, koji list kelja ili maslačka, breza, trputac, menta, melisa, ma zbubajte što god imate.
To neka vam bude pola vrča.
Ostatak vrča neka čini voće.
Jabuke, naranče, banane, breskve i sve i svašta ovisno naravno o sezoni. I naravno, dodate čašu do dvije vode.
Začini poput cimeta, klinčića, rogača, kardamona, macca praha itd.uvijek mogu podići kašicu na level 10! Ali UVIJEK!11988742_10207049621511808_6155346508377855711_nJEK!
Dekoracija je meni mila.
Meni odmah to sve izgleda kao da serviram kraljici nekoj. Odnosite se prema svojoj probavici kao prema kraljici jer dok je zdrave probave i vi ste zdravi, vaša koža, kosa, nokti. A i pamet vas služi hahaa.
Nisam za blendanje sjemenki sa voćem. To mi budi žgaravicu.
Masnoće su teže probavljive. One se vare prve. I sve ono od voća što pojedete s njima, to trune i fermentira, stoji tako jadno u želudcu dok se masti ne probave prve.
A to NIJE DOBRO, jer poslije prdite, naduti ste i imate žgaru.11755191_10206373847977892_3323807857037901148_n
Eto zato ih ja u pravilu ne miješam sa voćem (sem početničkih iznimki kad nisam znala zašto toliko prdim).
Sjemenčice je najbolje jesti same ili u namazima ili u povrtnim salatama.
Sjemenkici nam treba tek šakica dvije na dan. A ne treba ni to svaki dan.
Zimi je ipak situacija – tko te pita, jedi što imaš, jedi orahe hahaa.
Pa se malo ugojimo svi.
11745502_10206378125084817_2894964214041177762_nSada je idealno vrijeme za proljetni / predljetni post. Da potrošimo nataložene zalihe u sebi. Da oznojimo toxine van.
Svima, ali svima bi preporučila jedan dan u tjednu da ne jedu 24h ništa.
Samo vodica, cijeđena limunadica i tako to. Post je predivan. Osjećaj kada nadjačate glad je kao da ste osvojili Mont Everest. A preživjeli ga.11800120_10206373860898215_6400882550865846052_n
Ne budete umrli od gladi. Ako vas boli glava ne boli vas od gladi, boli vas od nakupljenih toxina koji se bore da izađu van. I izaći će. Samo puno vode i to je to.
Svi koji počinju sa sirovom hranom neka se njome igraju. Bit će vam slađe jesti. Sjećam se svojih prvih obroka. Kada sam ih slikala došlo mi je da slike uramim hahaha.
Kasnije mi je to ostala navika.
Ako nešto jedem to mora lijepo i izgledati. Sline počnu curiti već o
d pogleda na zdjelicu.
13043266_10208222720758556_6014918612151357566_nZato kažem vam, igrajte se sa hranom to je jako lijepa okupacija. Podijelite ju sa najmilijima. Zarazite sve oko sebe! Bit će jedini problem kada ujutro svi u isti tren morate na zahod. E tu vam ne mogu pomoći. Spašavaj se tko kako umije. Hahaa

Нема коментара :

Постави коментар