13. 6. 2016.

SVEDOČANSTVO JEDNE M. SESTRE - PISMO


Ovo pismo je dobio danas dr Nikola Marković od jedne medicinske sestre koja radi na onkologiji, Iako mi je u principu sve poznato ipak ostanem bez reči nakon ovakvog svedočanstva. Pa eto reših da ga podelim sa vama koji još uvek verujete u to da zvanična medicina čini dobro i radi najbolje što može.

"Pozdrav Nikola,
Kad si bio u Zagrebu nisam te stigla pitati jer si bio okruzen ljudima. Ja sam ona sestra koja radi na onkologiji...imam kolegicu koja radi takodjer na onkologiji...njena zivotna prica je uzasna.
Primila je prije vise godina vakcinu protiv gripe...nakon toga razvila je autoimunu bolest sa stitnjacom. Onda je bila na lijekovima al su vrli lijecnici odlucili da joj zrace stitnjacu kako bi je skinuli sa tableta...no oni su joj spalili stitnjacu i sad je dozivotno na tabletama.
Prije oko 2 godine je rodila i pri porodu su joj ostetili maternicu. Nedavno su joj dijagnosticirali rak maternice na mjestu prijasnje ozljede. Isli su joj to laparoskopski operirati i izvadili joj maternicu. Pri operaciji su joj ostetili crijevo a sa su to kasno otkrili...skoro je ubili...sada joj crijevni sadrzaj ide u vrecicu na trbusnom zidu (anus praeter)...to je kao privremeno rijesenje. Takodjer su joj ostetili mjehur i sada ne moze kontrolirati mokrenje pa ima urinarni kateter a ostetili su joj i bubreg i morali ugraditi cjevcicu u mokracovod.
Uzas. Potpuno ju spackali. Sada je jos zele dati na zracenje i kemoterapiju iako lijecnik u austriji koji je vidio njene nalaze kaze da to ne bi trebalo niti zracito niti dati kemoterapiju. Ona je sva slomljena...lijecnici ju plase...Ona je spremna na prirodno lijecenje i zeli pokusati sve samo da ne mora na kemoterapiju. Mlada je osoba. Zeli pokusati sa breus terapijom...eh sad ja ne znam sta sve breus terapija iziskuje.
Draga je osoba i spremna na borbu za zivot. Ona kao i ja ne vjeruje kemoterapiji ali kad te lijecnici toliko uplase i kazu da ako se ne lijecis na njihov nacin ne gine ti smrt...iako mi svi gledamo kako oni na kemoterapiji umiru...najcesce i umru od posljedica kemoterapije a ne od same bolesti. Koliko sam toga vidjela. Etoposide koji se koristi za "lijecenje" raka testisa ima nuspojavu leukemiju...i znam mladog decka koji je dobio radi te terapije leukemiju i umro u rekordnom roku...ostavivsi malu bebu bez oca. Strasno!
Steta sta ne postoji negdje u blizini klinika koja bi ucila ljude kako da na prirodan nacin rijese svoje zdravstvene probleme. Bolesniku je bitna potpora neke osobe koja ima iskustva da ju u tome vodi.
Puno te pozdravljam!"

Нема коментара :

Постави коментар