9. 6. 2016.

Sirove pizzete


Za ove male pizze morati čete prvo napraviti i dehidrirati krekere. Oni ne moraju biti potpuno suhi, dovoljno ih je dehidrirati sat ili dva na 40 stupnjeva. Prvo ću napisati recept za krekere koji naravno može varirati kako vama paše i čega vi imate u kuhinji, a zatim ću vam napisati kako napraviti fini gusti rajčica sos. Neću vam pisati u gramima ni žlicama jer to vam tako u sirovoj kuhinji ne ide.
Krekeri
  • mljeveni lan, suncokret, konopljine sjemenke, sezam. Ne moraju biti sve navedene sjemenke i smjesa uopće ne mora biti od njih nego može biti od preko noći namočene heljde, a zatim u heljdu dodajte malo mljevenog lana da se smjesa poveže i da bi mogli valjati male krekere. I naravno začini po vašoj želji.
  • Dodate vode, zamijesite pogačice, posušite ih u dehidratoru (a možete i u pećnici na 50 stupnjeva s malo otvorenim vratima pećnice).  Sat i pol do 2 uvrh glave.
Sos od rajčica iliti kečap 
  • 1 velika rajčica
  • 1 čehuljica češnjaka
  • malo soli
  • 2 datulje
  • malo ljute papričice
  • malo origana
  • malo suhe rajčice ako je imate, ako je nemate čitaj dalje hahaa
  • malo delikatesnog kvasca koji daje miris po siru, prepun je b vitamina, vlakana, minerala i služi u svrhu zgušnjavanja. Ako nemate njega, stavite Psylium ljuspice, ako nemate ni njih stavite suncokretove sjemenke.
Dekoracija

što god vam padne pod ruku!! Ali doslovce što god želite! To mogu biti masline, paprika, mladi listovi špinata,  cherry rajčice, sirovi kukuruz, sirovi grašak ili pak sirove tikvice i gljive.

Preuzeto sa: absofruitlyheli.com

Нема коментара :

Постави коментар